Vi bør styrke det lokale sundhedsvæsen og reformere sundhedssektoren

H.C.Wulff

september 4, 2022

Vi bør styrke det lokale sundhedsvæsen og reformere sundhedssektoren

Jeg er meget enig i den seneste leder i Fyns Amts Avis, hvor Rikke Bekker taler for, at vi ikke skal nedlægge sengepladser på Svendborg Sygehus for at flytte dem til Odense.

Hvis vores område skal have et serviceniveau på sundhedsområdet, der er sammenligneligt med de større byer, så skal der ikke yderligere forringelser til .

Tværtom bør det nære sundhedsvæsen styrkes i vores område.

Det kræver kræfter, som der ikke er til stede i øjeblikket i det danske sundhedsvæsen, som er ved at sande komplet til.

Nedlæg regionerne

Vi bør reformere hele sundhedssektoren for for alvor at gøre noget ved problemerne. Som det er nu flytter man kun marginalt rundt på problemerne, men vi får dem ikke løst.

Et væsentligt element i Moderaternes forslag til et nyt sundhedsvæsen i Danmark er, at vi nedlægger regionerne. Et andet er at det nære sundhedsvæsen og akutberedskabet, med de kræfter, der dermed bliver frigivet, skal og kan styrkes.

Svendborg sygehus kommer til at være en vigtig element i den lokale sundhedsklynge, derfor skal vi netop bevare Sygehusets nuværende funktioner i stedet for at nedlægge dem eller udvande patientgrundlaget.

Akutberedskabet skal sikre også vores områder en ligeværdig dækning med ambulancer, akutlægebiler og lægehelikoptere.

Her har vi også lokalt problemer i øjeblikket hvor kun knap 5% af udrykninger til Bagenkop når frem inden 15 minutter.

Samlet set kommer Moderaternes sundhedsreform til at betyde, at vi får et bedre akutberedskab, de mindre komplicerede problemer kommer til hurtigere og bedre  at blive klaret lokalt, men også at de højt specialiserede områder styrkes.

Et sundhedssystem – et journalsystem

Vi har i den grad brug for et journalsystem, der er det samme i hele landet i stedet for, som det er nu,  et system for hver region, der ikke kan tale sammen med de andres systemer.

Registrering og journalisering skal forenkles for at frigive personalet til den primære opgave, som jo ikke er bag et skrivebord men i kontakt med patienterne.

Forebyggelse og tidlig indsats kommer til at være nøgleord og her kommer det nære sundhedsvæsen igen ind i billedet.

Hvis Moderaterne får indflydelse efter næste valg vil de beskrevne reformer af sundhedsvæsenet stå helt i toppen på vores ønskeliste til et regeringsgrundlag og bliver reformerne gennemført vil det betyde et kæmpe løft og løse mange store problemer også i vores lokale område.

H.C.Wulff    Folketingskandidat Moderaterne M

H.C. Wulff

Tidligere indlæg

Jeg stiller op for Moderaterne til det næste folketingsvalg

Jeg stiller op for Moderaterne til det næste folketingsvalg

Jeg stiller op for Moderaterne til det næste folketingsvalg Vores samfund står over for nogle kæmpe store udfordringer i de kommende år. Klima, økonomi, sundhed, internationale relationer og samarbejde , for blot at nævne nogle af de mest påtrængende emner. Det næste...

Der er behov for nytænkning på Rådhuset

Der er behov for nytænkning på Rådhuset

Der er behov for nytænkning på Rådhuset. Sommerferien er forbi også for vores kommunalbestyrelse der har den lidet spændende opgave at finde mindst 25 millioner kr på driften i de kommunale budgetter, højst sandsynligt endnu mere. Der skal spares og graves dybt. Hvor...

#4 Podcast – Fjernvarme, A-Kraft og landsstævne i Svendborg

#4 Podcast – Fjernvarme, A-Kraft og landsstævne i Svendborg

Fjernvarme, A-Kraft og landsstævne i Svendborg Landsstævnet er lige om hjørnet. Glæder vi os til det eller har vi en lidt dårlig smag i munden over de presserende opgaver der må vente, fordi vi har besluttet at være glade værter for et landsstævne ? Kan man lave en "...